Posted in general, Shizukana Studio

Happy Eid

Salam..Enuf said with this :

Click to enlarge

Advertisements
Posted in general

Are we different?

Come on,
the day is ending.
And we are tired from walking over and under this town.

Look here,
the fight is starting.
As we near the people are parting.
Oh my, my tired soul

Are we shy?, are we setting new ground?
Are we high when we’re watching downtown?
Are we different?

Look close,
your face is changing.
Like most its only aging from all these tired tears.

Come on,
its getting better.
Looks like we’re in for warm weather
for the next three billion years.

Are we shy?, are we setting new ground?
Are we high when we’re watching downtown?
Are we different?
Are we different?
Are we different?

Are we gonna figure this out?
Are we gonna figure this out?

Are we shy?, are we setting new ground?
Are we high when we’re watching downtown?
Are we different?

-P. ahn-

Just walk away. I don’t wanna be that girl again. That says goodbye to another broken hearted boyfriend. But I’ll let this slide. cause you’re different from all of them. Yeah… I need to learn when i’ve had enough. I know its hard when the going gets tough. But i don’t want to stop this. So promise me, it’s gonna be alright. Someday you’ll see, the hell is wrong with me. Sometimes my mind is floating in another forein galaxy. i’ll leave behind all the tarot cards of an unknown prophecy. I need to learn when i’ve had enough. I know its hard when the going gets tough. But i don’t want to stop this. So promise me, it’s gonna be alright. So feel the waters and tell me, what you wanna do to make it. Cause i’ve got a piece of my mind, saying its alright. It’s gonna be alright. I’m going to try to stay as sane as i could possibly. Big girls still cry so please be patient with me.

Posted in general, Shizukana Studio, Tutor Partime

Things to do

Assalamualaikum…

Thank You Allah..
atas pemberian nikmat rezeki mencurah2…
Thank you Allah for giving me a new friend..=)
Thank you Allah for giving me lovely students..
Thank you Allah for giving me the talents..
Thank you Allah for everything I have..

Here goes the THINGS TO DO for today:
1. SURAT PENGECUALIAN utk shoot gambar di jabatan lain [poli yearly book]
2. MEMO utk shoot gambar kat jabatan lain [poli yearly book]
3. Call En Rashdan Jabatan Perdagangan sal GERAI KONVO
4. Call REFERENCE utk feedback
5. SETEL ONLINE CLASS PHOTO & DIGITAL IMAGING
6. FRP -FAIL REKOD PENSYARAH
7. BAGI LIST NAMA PHOTOG KAT KAK ZAI
8. JUMPA PHOTOG(STUDENTS) UTK KONVO
9. MINTAK BAHAN UTK BUKU TAHUNAN..huwaaaaa…huwaaa=p
10.submit gamba client
11. SUBMIT KERTAS KEJE MACROMEDIA KAT AZ HARI KHAMIS

Posted in Shizukana Studio, Sports photography

BOXXTOMOI & I

Salam..

Never cross in mind I’ll involve with BOXXEVENT.At the first place,I went to TOMOI CHAMPIONSHIP JUBLEE EMAS event as per invitation by Kak Nad ( Nadya Shahabudin) .She s my Ex-officemate in TM NET + atashi no senpai (my senior) in MMU.  Shooting the Sport event truly gave me new brand of feeling especially when we could be here and there right behind the ring itself…

You could read the details about me and boxxevent at this entry : http://boxxtomoi.blogspot.com/search/label/jun

Thank goes to Kak Nad,Abg Mus and all the BoxxEvent Crew=).

note: Videos were created by Abg Mus.=D

Posted in general, Politeknik

student ke lecturer?

Assalamualaikum..
dah masuk bulan puasa ketiga aku bertapak kat politeknik nih dan 4 kali aku mengalami situasi yang hampir sama:

Situasi 1
Lokasi: DKU (dewan kuliah utama) dalam ramai2 students baru nak register subject sem baru.
tarikh: second day lapor diri
watak2: aku dan sorang pensyarah jabatan hospitality

Aku: Encik..bole saya tau Encik Din JRV kat mana?
(…aku dipandang atas bawah..)
Aku: Encik boleh sy tau Encik Din JRV kat mana eh?
Lecturer: Kamu nak buat apa cari dia???
(..gaya2 sorang lecturer marah sorang student)
Aku: Erk!! saya staff baru kat sini…
(dlm hati nak nangis dah..mata dah berair..sket lagi kalau aku lari balik..aku terus balik KL..bukan balik umah lagi dah:p)

Akhirnya…tanggal 25-29 ogos yang lalu aku terpilih utk g meeting conpetency standard..lecturer yang sangkakan aku student tu pun ade…dlm byk2 event..dia nampak aku..dia diam tak kata apa..malu kot..huhu..pengajaran nya…jgn menilai org lain dengan apa yang dipakai..dan bentuk muka..=p

Situasi 2
Lokasi: Admin Building
Tarikh: 7 ogos 2008 (slom cuti sem)
watak2: aku dan en azizan kot??:p

Aku : ….. (senyum pandang encik azizan??)
En Azizan: kamu nak pegi mana?
Aku : Saya nak balik JRV (Jabatan Rekabentuk dan komunikasi Visual)
En Azizan: Staff ke?
Aku: ya saya..kenape sy nampak macam student ke?
En Azizan: tak
Aku: macam lecturer?
En Azizan: pun tak..
AKu: erkkk (..garu kepala..)

cemana tu?? sungguh keje aku byk tak sempat nak g berkenalan ngn org2 admin n jabatan lain…diorg tak kenal aku..aku pun tak kenal sapa2..melainkan yg satu jabatan..huhu

Situasi 3
Lokasi: The Store,Kangar
tarikh: Semalam (10 september 2008)
watak2: aku dan tokey kedai

Aku: ….(tgh jalan kaki)
Tokey Kedai: alooo … u sekolah Syed Alwi ka?
AKu: …( dalam hati..”lerr..aku budak syed alwi? )

Situasi 4
Lokasi: Bilik Pn Hjh ZamZam (Timbalan Pengarah AKademik)
Tarikh: Tadi
watak2: TPA(timb pengarah akademik),AKu dan Kak Ida (SU TPA)

Aku: Assalamualaikum Hjh..saya juniza dr JRV
(TPA & SU TPA pandang aku..)
TPA: Waalaikumussalam…kamu JRV semester berapa?
Aku: aaa….saya staff baru JRV ( sambil sengih 😀 )
(TPA tergelak dengan SU TPA)
TPA: laaa saya ingatkan tadi student..ha masuk2..ok sy nak kamu buat nih..blablablablabla..
Aku: Okay
(aku pun buat la keje dlm bilik TPA)
TPA: Satgi kamu tolong pegi bilik EXAM suruh Intan(lect hospitality) buat ikut standard yg kamu buat..sat saya telefon dia
Aku: Ok
(Hajah angkat gagang telefon)
TPA: Heloo..Nurul..satgi sorang staff I akan masuk ofis EXAM..U jgn halau dia pulak..dia ni “cute2” macam student..I nak suruh dia jumpa dengan INTAN..satgi U ingat dia student pulak.
Aku : …….
SU TPA: Kamu umur berapa?
AKu : 24..
SU TPA : ha tu la ramai staff baru muda2 la nih..
AKu: Ok..(Sengih)

Ha…masuk nih 4 kali org confuse aku student atau lecturer..slom ni biasanya aku dress up biasa2 je..kalau aku sejuk aku pakai la baju sejuk biasa..ofismate kata aku nampak SEMPOI..macam student..

tapi bila aku pakai blazer plak..org ingat aku nih MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR (MPP) nih la yang jadi dlm bilik TPA..hahaha…TT

ALKISAH SEBELUM AKU KEJE KAT POLI ..masa keje kat MMU dulu pun junior2 aku ingat aku student…sume tak cam aku..tatau la apsal..antaranye TEKONG aka IKHWAN NAZRI..selambe berjalan depan..pandang tapi buat tatau dan tak tegur..apetah lagi nak senyum..sampaikan dah selisih tepi aku panggil “TEKONG” sambil mengadap ke depan jalan..(bugdet kalau silap org bole cover malu..haha since dia pun dress up macam  student..heee..) then baru dia alihkan muka..”laa kak jun? buat ape sini?”

Lagi sorang tak perasan aku..Edry aka DJ KISMIS..sampei ati kamu yer.. On air stau konti pun tak cam muka ke..:)) tapi dia tak cam dlm a few seconds je..pastu dia ckp “ehh? kak jun..watpe sini?”

so kesimpulannye..kena belajar jadi dewasa sket…:p

Posted in Politeknik

overload!!

Assalamualaikum..ergh!!feel breathless with bunches of works pending..not just that…yg duk ade pun tak abis lagi dpt plak keje tambahan..hehe..(jangan merungut!:p) anyway..meh tulih apa task kena buat..:p:

DDS2 Digital Imaging Class
1. Lecture Notes
2. Tutorial
3. Assignment Assessment
4. Assignment 3 Requirement
5. Quizzes

DDV1 & DDS1 Digital Photography Classes
1. Lecture Notes
2. Tutorial
3. Assignment Assessment
4. Assignment 3 Requirement

V3831 Visual Merchandising Class
1. pending lagik…adeih harini baru first class:p

Keje ofis plak yang nih:
URGENT: BUKU PLANNER DESIGN DUH!! [contact supplier for printing requirement]
1. Calendar Design
2. Yearly Book Design (Design buku tahunan next month kena ready to print) T_T
3. Convo shoot ptg satgi (sigh) <—jgn merungut!!!

Oh My God
Vocals: YUI

There is nothing like equality
I should have figured this out long ago

Can’t do the same things repeatedly
And no one’s going to guide me

In all of my new encounters
“Goodbye” just repeats
Without even a tear

Life is never definite
Marked only by little instances of brushing the shoulders

Oh My God
It’s absolutely unpredictable
Unable to be calculated

But I still possess hope in life
My thoughts will definitely be heard someday

Oh My God
It’s absolutely unpredictable
Crying at times
And laughing at times…

Ah Ah…

There isn’t anything like equality
Should have figured this out long ago

Can’t do the same things repeatedly
And no one’s about to enlighten me

In all of my new encounters
‘Goodbye’ simply replays
Without even a tear

Life is never definite
Marked only by little cases of brushing the shoulders

Oh My God
It’s absolutely unpredictable
Unable to be calculated

But I still possess hope in life
My thoughts will definitely be heard someday

Oh My God
It’s absolutely unpredictable
Crying at times
And laughing at times…

Ah Ah…

Posted in Shizukana Studio

Salam Ramadhan dan baito

Opick- Bila waktu telah Berakhir

Assalamualaikum wbt..
okay..here’s my latest artwork..actually for baito..tak lukis2 almost 4 months..this is not finalize yet..feedback are welcomed:)

[ click the image to enlarge ]


Even thou this entry agak lambat..heheh..but still I would like to wish “SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA” kepada semua yang puasa sahaja:p ..hehe.

Moganya ada improvement dalam diri,moga jadi lebih sabar,lebih baik..bertambah iman..dan yang baik2 belaka..Aminnnn ya Rab..

note: saikin(lately) been busy with classes..lecture notes,tutorial, lab report,shooting,editing, etc..need a break! i want my another half back..onegai :p!