Posted in Politeknik, travelling

Away

Assalamualaikum..

I’ll be off from blogging or any online updates for a week since i need to attend a meeting in Flamingo,KL. To all my students DO NOT BE SO “YEAY” when i’m not around. FINISH UP YOUR SKETCHES DEVELEPMONT (DDS2) . THE DATELINE IS ON MONDAY (Next Week). NO COMPROMISE AND NO EXCUSE WILL BE ACCEPTED FOR LATE SUBMISSION.

See ya guys!!! =D

Advertisements
Posted in general, travelling

Travelling: Kampung Seberang Alur,Kuala Perlis,Malaysia

Assalamualaikum..

Click here for more pictures

Syukur.Dengan izin Allah dapat jugak aku dan Sullia bawa bebudak kelas DDV1 ngn DDS1 gi photo Trip.Personally pada aku pegi trip sangatlah best, pertamanya sebab kita boleh tengok tempat orang,terbuka minda kita tentang apa yang berlaku keliling kita, belajar tentang susah dan senang kehidupan orang lain.Yang senang kita amik jadikan contoh untuk kita berjaya, yang susah kita amik jadi satu tarbiyah untuk kita selalu bersyukur pada Allah. Moga tidak kita rasa diri kita sahaja yang ada di atas2 dari orang lain, supaya kita rasa kita semua sebenarnya sama tidak ada yang beza-beza untuk kita sombong-sombong dengan apa yang kita ada. Jugak bila kita berjalan ke tempat orang, dapat tak banyak sedikit kita mengambil tahu dan membantu apa yang mampu pada yang memerlu.

Jalan-jalan kampung nelayan memang favourite aku, sebab aku suka laut. Rasa alive.. tengok rutin orang lain bagi satu feel yang susah nak explain. Tapi satu perkara yang penting jangan kita pandang rendah pada pekerjaan orang lain yang zahiriahnya tidak punya apa-apa di mata kasar manusia lain kerana mereka kaya semangat yang tidak ada pada semua orang. Semangat untuk hidup dan untuk mencari rezeki yang ada berkat Tuhan untuk keluarga. Jangan kita pandang hina pada orang yang zahiriah nya tidak ada apa-apa kerana sesungguhnya rezeki yang datang dan pergi adalah hak hakiki dari Tuhan.

Moga tidak kita membangga diri.Moga slalu kita syukuri.Pada sume anak-anak didik aku,jadikan photography sebagai satu medium untuk kita cerita tentang susah senang hidup orang lain supaya kita dapat kongsi dan amik pengajaran, ambil gambar tentang alam cantik yang Tuhan cipta ini untuk kita sentiasa menginsafi diri. Jadikan ini satu medium untuk kita sentiasa menjaga jati diri kita. Semoga ada yang baik dapat kita pelajari….;)

…………………………………….

Firman Allah SWT:

“ Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu (Muhammad) tentang Aku (Allah), maka jawablah bahawasanya Aku adalah dekat, Aku kabulkan permohonan mereka yang berdoa apabila dia berdoa kepadaKu. Maka hendklah mereka memenuhi (segala perintahKu) dan hendaklah mereka beriman kepadaKu, agar mereka selalu dalam kebenaran.

(al-Baqarah : ayat 186)

nota: Mohon dia kembali….

Posted in general

Mikatsuki – Ayaka

Salam..this entry is dedicated to Meg Ryan aka Megat merangkap hosmet Apai..meminta translation Mikatsuki as known as Cresent moon..

Mikatsuki

zutto isshoni ita futari de aruita ipponmichi
futatsu ni wakarete betsu betsu no hou aruiteku

sabishisa de afureta kono mune kakaete
ima ni mo nakidashisou na sora miagete
anata wo omotta…

*kimi ga inai yoru datte
sou no more cry mou nakanai yo
ganbatteiru kara ne tte tsuyoku naru kara ne tte
kimi mo miteiru darou kono kiaisou na mikaduki
tsunagatteiru kara ne tte aishiteru kara ne tte*

hiekitta te wo hitori de atatameru hibi
kimi no nukumori koishikute koishikute

dore dake denwa de “suki” to iwareta tte
kimi ni yori kakaru koto wa dekinai
namida wo nugutta…

kimi ga inai yoru datte
sou no more cry mou nakanai yo
ganbatteiru kara ne tte tsuyoku naru kara ne tte

kondo itsu aerun darou sore made no denchi wa
dakishimenagara itta anata no aishiteru no hitokoto

*repeat*

mikaduki ni te wo nobashita kimi ni todoke kono omoi

English translation

We were always together
The two of us walked down a straight road
Separating into two,
we walked off in our separate ways

I hold to this chest that overflowed in loneliness
Even now, I look up at a sky that seems about to cry
I thought of you…

*Even in the nights without you
like that, no more cry
I won’t cry anymore
Because I’m trying my best
Because I’ll become strong
You must be watching too
This crescent moon that seems like it’ll disappear
Because we’re connecting
Because I love you

The days when I warmed my completely chilled hands by myself
I so, so yearned for your warmth

No matter how much I was told “I love you” on the phone
I couldn’t ever rely on you
I wiped my tears…

Even in the nights without you
like that, no more cry
I won’t cry anymore
Because I’m trying my best
Because I’ll become strong

Next time, when will we be able to meet, I wonder?
While embracing the batteries up until then
I said the one word that you love

*repeat*

I stretched out my hand toward the crescent mooon
Let these feelings reach you

Posted in general, Shizukana Studio, wedding photography

Disappointed

Assalamualaikum..tgh duk tekun buat custom album tadi..emmm..feeling disappointed plak tetiba sal gambar..He really good at disappoint me..heh..Well Done Dude :p

Ape2 pun takpe..no one is perfect..so to me next time..do not trouble the trouble if u do not want the trouble to trouble you. 😉

FYI, starting tomorrow i’ll be off to Seremban again for meeting. Competency Standard Politeknik..so away from desktop utk seminggu..hopefully pc baru takkan jadi macam pc lama..smeinggu tak bukak beku terus taklih pakai:p

Posted in 1

Hlovate

I just bought a new HLOVATE book “Tunas”. heh..I adore her writing skills:D gambar…nanti2 upload:p

Posted in Shizukana Studio

All about photography

Interesting videos

James philosophizes on photography’s importance and responsibility to humanity.

“Why photograph war? Is it possible to put an end to human behavior which has existed throughout history by means of photography? The proportions of that notion seem ridiculously out of balance yet that very idea has motivated me.” – James Nachtwey

ABOUT THIS FILM: War Photographer is the 2001 Academy Award Nominee for Best Documentary Feature that follows preeminent war photographer James Nachtwey for two years as he bravely documents the harrowing realities of Kosovo, Rawanda, Indonesia, and the West Bank.


artistic documentary which covers a fine art / documentary photographer’s inspiration and artistic process. http://www.fotoimpressions.com

Posted in Fashion

How to dress up nicely

Assalamualaikum..okay..to be honest..i’m in love with this kind of style..senang dipakai..dan cantik..:D kat Malaysia skang ade agak byk kedai2 yg jual busana macam ni dan harga boleh dpt dr RM75 ke atas..tgk jenis fabrik dan tgk kat mana beli..penah skali g KLCC..baju sangat cantik..tapi harga lagi cantik..RM1599 ..huhu..

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. and pic below shows how me dressing up when go for wedding shoot..(hehe dpt half body jer..tapi design lebih kurang baju first kat atas entry..bole beli kat MAJU JUNCTION kedai kat groundfloor hujung skali :P)

Posted in Fashion, Hijab

How To Wear Hijab

Assalamualaikum..nak kongsi Hijab style..menarik2..seswai utk g keje..boleh jadi casual..boleh jadi formal;)

Style 1

Style 2

Style 3 * yang ni mungkin kena labuh kan sket leher & menutupi dada..anyone yang arif ble komen?

Style 4

Style 5

Style 6 – yang bawha ni style saye sendiri:p

and heres go an interesting video with something to ponder:)

Posted in general

infection..

Hari ni aku sarung balik sneakers yang dah hampir 9 bulan aku tak pakai sejak resign from Suriafm..harini..aku kembali pakai baju “baggie” yang dah lama aku simpan dlm almari sejak graduate dr MMU..harini jugak…aku kuar hanya dengan moisturizer yang aku sapu kat muka without MAC compact powder..Harini…aku sungguh2 tak dpt attend wedding kawan aku HAFIZ AZMI ..dan tak pegi jumpa dengan kawan yang dah janji nak jumpa…harini..aku berduka hati….

tapi..semua yang sedih2..yang susah2..yang perit2..Tuhan takkan bagi kalau kita tak bole terima..sama jugak yang suka2..yang hepi2…pun dr Tuhan yang Esa..makanya…sedih2 atau hepi2..syukurlah selalu.. ada jalan senang yang menunggu..