Posted in general

infection..

Hari ni aku sarung balik sneakers yang dah hampir 9 bulan aku tak pakai sejak resign from Suriafm..harini..aku kembali pakai baju “baggie” yang dah lama aku simpan dlm almari sejak graduate dr MMU..harini jugak…aku kuar hanya dengan moisturizer yang aku sapu kat muka without MAC compact powder..Harini…aku sungguh2 tak dpt attend wedding kawan aku HAFIZ AZMI ..dan tak pegi jumpa dengan kawan yang dah janji nak jumpa…harini..aku berduka hati….

tapi..semua yang sedih2..yang susah2..yang perit2..Tuhan takkan bagi kalau kita tak bole terima..sama jugak yang suka2..yang hepi2…pun dr Tuhan yang Esa..makanya…sedih2 atau hepi2..syukurlah selalu.. ada jalan senang yang menunggu..

Advertisements

Author:

kembara mencari keampunan....

One thought on “infection..

  1. sabar dik,
    hati kita perempuan mmg macam nih, time lembutnya bisa menangis. selalu sedih mcm tak bertenaga.. tapi kerak dalam jiwa kita kuat, keras dan tu maknanya tabah. jauh lagi kuat dari sang arjuna.

    the time will pass, you will heal. the sadness wont go away but definately will lessen.. slowly, but surely.

    insyallah, kita akan lebih gembira, bahagia bila sampai masa. jgn paksa waktu itu dtg lebih cepat dari sepatutnya, sbb perkara2 sebegini akan terjadi.

    kalau hal sang lelaki,
    nasihat kak nad – be positive, pikirkan kelemahan si dia dan perkara yg kamu lebih hebat dari dia. this really helps. u r a better person then him. no need to shout it out loud, just think it in ur head.. its really helps. bukan kita bongkak, cuma perlu utk waktu ini, utk kembalikan aura diri. kita juga insan hebat yg allah cipta dengan perlbagai keindahan dan kelebihan.

    takecare. u know when to find me.

    jom ke hanoi bulan 11.. nak? pi tgk ticket berapa harga..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s