Posted in 1

Bontot city ku di langgar wira

29072009502-2

29072009503

n750361762_2200749_5099279

Kira2 pukul 6.45 pagi,honda city meluncur meninggalkan rumah ke destinasi Sek Hutan Kampung-Highway-Perlis. Seperti biasa sampai di Trafik light pertama di Taman Nuri,bergerak lagi sampai ke Trafik light simpang tiga ke Sek Asma dan ke Giant. Aku break perlahan2 bila nampak lampu merah didepan. 3 minit selepas berhenti. BUMMM!!!!!!! city ku terangkat sedikit “ADUHHHHHH sapee pulak cium bontot keta aku pagi2 nih..adeiii” Terus aku tarik gear ke P mode,petik button unlock pintu.berjalan keluar dan lihat apa dah jadi ngn bontot keta aku..”ayooo achi, camna mau kira nih?” ada nada getar di kerongkong.Hancus hati aku melihatkan kemeknye bontot Honda ku dicium tanpa rela.. “okay2 adik, kita stop tepi kira,takpa2 saya bayar”- kata S. Aku bergerak ke tepi berhenti depan Kedai TMnet Clicker. “So cemana nih kak?”-aku tanya lagi sambil menekan2 punat telefon nak telefon abah dan abg aku. Di pendekkan cerita, pas call bapak n abg aku, diorg dtg..borak2 dan sembang2 sket, akak tu janji nak tanggung segala kos membaiki balik bontot ketaku yg dia cium tu. abis rongak BUMPER city ku..

Slalunya Honda kalau kena hentam susah nak kemek, tapi kali nih kemek gak sbb akak tu bawak laju pastu dia tak dpt plak nak agak bila time nak break..parah2. Bape nilai nak kena baya tatau la kena g tanya kedai. rasanya kalau wira mau dekat RM700 gak tu..kalau Honda original mau RM3ooo. takpe la nanti tgk ape kedai kate. Gambar tak de..belom amik..satgi baru g amik n upload sini. Moral of the story : JANGAN CARI PASAL NGN HONDA. NANTI MAKAN TAK ABIS.

note kaki: Tahun nih Honda aku pakai baju raya lah. BUMPER baru.

Advertisements

Author:

kembara mencari keampunan....

4 thoughts on “Bontot city ku di langgar wira

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s