makan malam

harini aku beli 5 bungkus nasi lemak,1 bungkus pasembor, 3 bungkus laksa beras dengan 2 bungkus jeli kelapa dengan niat kasi kat tuk laksa beras beda buat mkn malam,the rest bawak balik umah alor star beda ‘nangoi2’ kat umah tu.

tup2 tak jadi balik sbb mak kata as ujan lebat ngn guruh kilat. so turn out 2 bungkus nasik kasi kat cu beda bukak posa dia.

tuk kata pagi2 tadi tukwan bgn terus rebus telur ayam then masak nasik terus pi ‘nat senayan’ sbb nak beli laksa.balik tgn kosong tapi sbb orang laksa bayang pun tak nampak. masa mkn tukwan kata telur ayam tu mmg jodoh dengan laksa jugak sbb aku beli laksa ptg nih. 2 3 kali jugak tukwan ulang ayat yg sama. (skan tukwan tgh solat isya).

laksa yg aku beli tu mmg byk.harga RM3 sebungkus tapi puas hati aku tgk tukwan mkn sbb telur dia taruk satu biji, kuah pun pekat.

kesimpulannya, harini aku buat tukwan happy dan tuk pun hepi sbb aku balik tido umah kodiang mlm ni.alhamdulillah..tadak apa yang lebih baik selain dr tgk tuk ngn tukwan senyummmm lebarr gembira:D