Our 1st baby

image

its a boy! 10 days earlier than the due.

image

born on 26th april 2012 at sungai petani general hospital..i feel blessed! btw baby warded for 3 days due to ‘gbs positive’. So i missed the opporturnity to df my baby in the first place…but in glad the hospital use cup to feed warded babies..

image

heading back to rumah tok n tokwan..

image

hihi..unbelievable…..:p moga menjadi anak yg soleh..aminn… welcome muhammad al-faqeh bin mohd al-hafiz

Categories Uncategorized

invisible..

tahniah abg dpt jawi..

tapi berattnyaaaaa hati sbb aku kena tinggal lagi jauh…haritu penang…balik seminggu sekali…nih KL plak..balik silap2 setahun sekali..:))

takpe lah..semua org pun dah pegi…tuk..tukwan..merah..abg pulak…lepas nih aku n baby kena survive hidup sendiri2…chaiyokkk!

**disebabkan tertekan tgk ucapan tahniah, aku dah remove husband aku sendiri dr FB ngn TWITTER! :p ye la..aku nih yg kena tinggal jauh…susah sendiri org taktau pun…:p

Categories Uncategorized

lunch

salam,

This morning breakfast homemade sushi…nom nom nom…buat smlm..tgh mlm buta…pagi ni baru mkn..lunch mkn roti gardenia 4 keping yg di taruk inti fillet ikan + mayonis + sos + cheese + timun …sedap dan kenyang! πŸ™‚

tips beli belah kat tesco alor setar (smlm dlm sejarah aku pusing setiap blok barang yg ada..:)) ):
1. seaweed: ada dekat bahagian barang2 kering cam keropok, kacang dlm plastic etc.
2. fillet ikan: cari kat dlm frozen slalunya asing dr daging n ayam
3. herbs: ada dekat bahagian rempah2 jugak kalau x silap dah lupa :p
4. nanti lah smabung..dah lupa..huhu

epal kasturi asam boi

1) Epal – dipotong empat (4 biji)
2) Serbuk Asam Boi (2 sudu besar)
3) Asam Boi (4 biji)
4) Limau Kasturi – dipotong dua (2 biji)
5) Gula (1 sudu besar)
6) Air (2 liter)
7) Ais (sedikit)

Kisar hancur buah epal.

Apabila siap, toskan airnya.

Curahkan ke dalam bekas berlainan. Masukkan gula dan serbuk asam boi.

Perasakannya dengan curahan air limau dan kemudian masukkan ketulan asam boi. Kacau sebati.

Masukkan beberapa ketulan ais dan hidang.

cool punch

1) Ice cream soda (1 tin)
2) Strawberry soda (1 tin)
3) Daun pudina (sedikit)
4) Lemon (1/2 biji)
5) Ais (secukupnya)

Hancurkan daun pudina dan masukkan ke dalam jag berisi ais, curahkan strawberry soda, ice cream soda, dan kemudian perahkan jus lemon.

Kacau rata…