tribute to naju

“oit naju aku jumpa archive ym aku ngn hang kat blog lama aku…hahah”

alkisah tersebut sebuah ceritera aku pegi sidai baju..tetiba baju ilang…tak lama selepas itu dijumpai tersadai ditepi kolah dalam toilet yg dikatakan berhantu tu ….sejak itu aku mula menjadi seorang yg selalu menjengukkan diri dikedai dobi..(baru sekali pegi kedai dobi..tu pun lom amik2 sampai skang..tak sempat..balik opis kedai dah tutup..uhuh)…lecehnye mendobi dikedai..tapi lagi leceh kalau baju2 kita dipakai sesuka hati..tak kira waktu dan hari..fuuu~idop dihostel ler katakan..dulu baldi pun ilang tanpa jejak..dlm sekelip mata..satu hari je..lesap..tinggal towel je yg diletakkan kat tepi..pastu tadi nad mssg aku..rupa2nya dia pun dah ikut jejak langkah aku memcuci dibawah hb4..

NaDz: jun
NaDz: cuti2 kedai dobi bukak dak
sizuka: bukak
sizuka: tapi sampai kol 4 ja
sizuka: awat
sizuka: sejak bila hang mendobi di kedai?
sizuka: aku pun
NaDz: nak submit baju
sizuka: aku dah submit
sizuka: lom amik ja
sizuka: sbb lom smepat
NaDz: bila deadline?
sizuka: kol 4 suda tutup
sizuka: deadline smapai baju2 tu reput
NaDz: aku takot la nak submit
sizuka: takot awat?
sizuka: hang lambat submiit ka?
NaDz: bukan
NaDz: takot kena reject
sizuka: abistu
sizuka: oooooooooo
NaDz: nanti kena redo
sizuka: itu biasa la budak2 fcm
sizuka: oo
sizuka: takpa la..suh ja rumet hang tolon submitkan
sizuka: nanti dia yg kena redo..muahaha
NaDz: uih buleh ka suruh org
sizuka: tak boleh
sizuka:
sizuka:
NaDz: kalo ada attendance mcm mana
sizuka: humm..kalau ada attendance..nanti suh org curi attendance tu bawak balik..supaya sume org taklih sign
NaDz: huh bagus sungguh taktik hang
NaDz: dah lama buat keja ni
sizuka: hahhahahh..dah lama…dah dpt reward pegi jln2 dah pun
sizuka: ihihiiih
NaDz: hoh
NaDz: ok la aku nak solat
NaDz: org dah abeh khutbah
sizuka: hooooo

originally posted on Friday, August 05, 2005

Categories Uncategorized

hands 2 heaven (2013)

sayonaracu7

As I watch you move, across the moonlit room

There's so much tenderness in your loving
Tomorrow I must leave, the dawn knows no reprieve
God give me strength when I am leaving...

So raise your hands to heaven and pray
That we'll be back together someday

Tonight, I need your sweet caress
Hold me in the darkness

Tonight, you calm my restlessness
You relieve my sadness

As we move to embrace, tears run down your face
I whisper words of love, so softly
I can't believe this pain, it's driving me insane
Without your touch, life will be lonely

So raise your hands to heaven and pray
That we'll be back together someday

Tonight, I need your sweet caress
Hold me in the darkness
Tonight, you calm my restlessness
You relieve my sadness

Morning has come, another day
I must pack my bags and say goodbye...
Goodbye...
noentryv28rj3

Ramadhan datang lagi..2013

assalamualaikum..
alhamdulillah..bulan posa dtg lagik..bertemu lagik dengan ramadhan..bulan ibadah..:D citer sal bulan posa nih..dulu2 masa aku sekolah..bulan puasa slalu jatuh masa cuti sekolah..jadik slalu la aku posa di umah tuk aku..penah skali tu sebulan straight tak balik umah..posa ngn raya kat umah tuk..pagi raya baru lah maK aku bawak baju raya balik kampung!..hehe

slalunye rutin bulan puasa kat umah tuk aku..tak sama cam kat umah aku lah..kalau kat umah aku..nak tido ke nak tgk tv ke lantak la! tapi sejak bapak aku buat bisnes kecil-kecilan jual mkanan dibulan puasa maka takde la free sgt masa kat umah..kalau aku tak tolong buat keje pun..aku tolong tgk mak aku bungkus2 food tu sume nak jual..bapak aku details sket bab2 mkn nih..kang kalau aku bungkus food2 tu bukan jadik bungkus..lain yg jadik..so aku tolon tgk je la sambil wat keje sket2..pastu waktu nak berbuka tu mesti macam2 la bende yg dibeli..kuih la..air la..nasik lagik..perghh..mmg pesta mkn la jadiknye kot..tapi takpe ler sbb mulut yg nak mkn pun ramai..dlm umah aku skang ni dah tambah lagi 3 cukup la 10 org:D

ok dah citer sal posa kat umah..kat umah tuk aku plak..bulan posa mmg byk pantang larang..hehe..siang2 tak ble tgk TV sbb tukwan aku kate nanti ilang pahala posa tgk bende2 lagha!..pendek kate..posa bukan stakat tak mkn taK

minum je tapi abis sume kaki tgn telinga mata complete sume deria kena posa gak:D..nak tgk TV mlm2 bole la sket:p pastu kalau nak diambik teladan dr tukwan ngn tuk aku..yee cam biasa.. bertadarus..pastu mlm2 solat terawih..kiranya bulan ramadhan ni mmg cuba tingkatkan amalan dan ibadah sebyk mungkin la..bgn mlm lagik..

pastu citer sal bulan posa ni mesti berkait ngn raya..kalau raya mesti ade org terkurang kaki tangan..kalau yg terkurang kaki tgn..mesti ade yg sbb mercun dan meriam..hahaha..ops tergelak plak..bukan nak gelak..tapi mmg hari

first posa akan dgr la bunyi meriam kat kampung aku..kadang2 lalu elok je mercun tu atas bumbung umah aku masa bukak posa..plak tu budak2 tu tak reti2 stop dr mlm sampai ke pagi nak bersahur pun duk berbunyi lagik meriam tu..
maklum la duk kampung kan..mercun2 tu pun buk jugak yg buatan sendiri..heheh inspirasi dr situ la FYP aku last sem bertajuk “meriam oh meriam” heheh..aku ajar cara nak buat meriam buluh..ok tak?..huihuihui..tapi insyallah langkah2yg diajar selamat lah..huiii:P

citer sal solat terawih plak kan..tukwan aku dah bape tahun tak g terawih kat surau sbb kaki sakit..tapi tu la..digagah jugak solat terawih jemaah katumah..tukwan aku la jadik imam..kadang2 kalau tak ble berdiri..duduk la kat

atas sejadah tu..tu la aku yg muda2 nih..pun kadang2 tak sekuat semangat tukwan aku..SHAME ON ME! pastu nanti makcik2 aku pun dtg solat terawih jemaah sama2..pastu lepas solat..nanti aku ngn tuk aku..masak la ape2 ke..hidangkan

..slalunye kalau bukak puasa kat umah tuk aku pun sederhana je…beli ape yg betul nak mkn je..bulan posa bukan bulan mkn masa berbuka..hehe..jgn membazir..slalunye bulan puasa ni la jadiknye jugak pembaziran bila sume

bende kat pasar mlm nak diborong skali..hehe. aku ingat lagi ade satu bulan puasa tak ingat la tahun bila..hari2 aku ngn tuk aku buat gado2..tuk aku tanam kacang belakang umah…bykkk..so setiap mlm la masak gado2 taruk kacang..kangkung..blablabla..byk la lagi bahan len.. nanti nak buat lagikkk!! wuhuuuu tak sabar mau balik posa dan raya dirumahhhhh!!!

tapi dlm keseronokkan nak balik posa n raya bersama keluarga..hakikatnya kita kena tgk balik ape ertinya bulan puasa pada umat islam sebenarnya?

________________________________________________________________________________________________________

Atas nih entry  lama aku.. Wednesday, September 20, 2006 dari first blog aku http://penabiru05.blogdrive.com/ its been years…tuk dah tak ada…tukwan dah x ada..rumah dah x ada….bunyi mercun pun dah x ada…kadang2 atau cthnya harini aku akan berbuka puasa bertemankan baby saja…along berbuka di masjid…:( dulu2 aku yang teman tuk n tukwan berbuka…now…anak aku saja yang pasti akan teman aku berbuka sepanjang ramadhan nih..puasa ni masuk puasa kedua tuk x ada,,,dan puasa pertama tukwan tak ada…sapa nak mkn mknan yang aku beli lagi…:( aku rindu sgt…kalau boleh balik ke pintu masa aku nak lompat2 balik ke belakang…:(

Categories Uncategorized