Resepi nasi goreng kangkung

Salammmmm..
Burppp.alhamdulillah baru sudah dinner nasi goreng kangkung.. Tu ja yg paling cepat aku nak masak dlm tmpoh saat2 sebelum pukul 10 mlm sbb esok pagi aku kena buat bsp..so by 10 pm mlm ni aku ken posa sampai sok pagi..

Dlm peti ada kangkung..since boring asyik goreng kangkung so harini ku buat nasi goreng kangkung..sorry gambar x sempat nak snap dah masuk perut kami berempat..ahaks ahaks ahaks

So ni resepi nasi goreng kngkung harini yek..
Bahan2:
1. Kangkung ikut la korang nk buh byk mana
2. Bawang merah 3 ulas
3. Bawang putih
4. Cabai melaka i x bubuh sbb faqeh mkn mau nganga pedas..so cabai melaka n cabai hidup tu potong asing taruk sos cili..
5. Nasi panas yg baru di masak atau nasi smlm yg x abis pun okay…jgn bazir nasi biar keras jadi kerak dlm peti.
6. Udang sket ikut bapa org nak mkn
7. Ayam sket potong nipis tapi besar2 sket
8. Fishball 3 ketul yg dipotong 4
9. Timun sebagai ulam.nyam nyam

Cara:
1. Tumis bawang merah + putih sampai naik bau
2. Masukkan ayam + udang + fishball n goreng sampai agak masak..agak2 la jgn sampai hangus sudah..haaha
3. Masukkan telur ayam…biar sampai masak sket dan goreng then masukkan garam + lada sulah sket + perasa kalau mau
4. Buh nasi dan gaul2..last skali baru letak kangkung ye..then masak skejap jgn smpai layu..tutup api n hidangkan panas2..
5. Mkn dengan ulam timun + cabai melaka hidup letak sos!

Mau terangkat okay! Selamat mencuba

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s