sup tulang versi tukwan

aih..pening2..merata dah cari kat mana dah aku letak di alam maya ni resepi sup tulang version tukwan punya.. tak jumpa2 sampai la ni..tapi cam ingat2 lupa dulu ni tukwan buat cam kat bawah ni..kena balik try and error.

1. ketuk bawang putih
2. potong bawang kepada 4
3. halia tumbuk
4. x ingat lengkuas buh ka dak
5. serai pun x pasti buh ke tak..adoi
6. garam letak last sekali masa daging dah empuk.

cara2:
1. rebus air sampai mendidih.
2. campak bawang putih, bawang merah, halia tumbuk, dan bahan 4 dan 5 dan 6.
3. campak masuk tulang, rebus sampai empuk. nak tau daging empuk ka dak boleh tgk daging dah terkeluaq dr tulang ha.
4. letak perasa kohilal sket dan garam last bila dah nak masak.

senang gila dan sedap jugak gila tapi resepi aku dah x tau mana letak..try saja la resepi ingat2 lupa ni,…humm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s