Posted in 1, general, Politeknik, Shizukana Studio

12 Best Design Prize

10659365_10152755043961763_8474409123384842327_n

 

10712774_10152729258706763_3127726149052417723_n

Advertisements
Posted in general, rumah tuk

salam aidil adha tahun 2013

Assalamualaikummmmmmm..ade ke org yg baca blog aku ni untuk menjawab salam ..huhu..kalau ada..salam aidil adha bagi tahun 2013.:)

wish lbs

Tahun ni rasanya tahun kedua aku beraya..takda umah kodiang…xda tok..takda tokwan….tok takde tahun 2011 sebelum puasa…bulan 7..sehari sebelum puasa…tokwan ikut tok 6 bulan lepas tu…bulan 3 tahun 2012… sebulan sebelum faqeh lahir….

kadang2 aku nih rindu sgt2 jadi slalu terimbas2 sekejap2 aku rasa macam ada di rumah tok…duk bergolek2 atas katil..kadang2 aku rasa cam duk berdiri amik bau hujan dan bau pokok2 hijau keliling rumah…kadang2 aku rasa cam terdgr2 bunyi motor org lalu depan rumah…kadang2 terbayang2 tokwan tgh duduk2 rehat kat kerusi yang dia slalu duduk…kadang2 terasa macam sedang duduk2 dengan tok n tokwan petang2 kat kerusi di ruang tamu…

bila aku terjaga dan buka mata luas2 tahu lah yang aku ni hanya bermimpi disiang hari…itulah hakikat hidup kita yg pasti akan pergi…hanya al-fatihah dan doa boleh aku panjatkan rasa rindu pada org yg aku sayang…

soooo..berbalik pada citer raya korban tahun ni….both me and along x amik cuti…since his cuti pun dah xde..so kami mmg fully utilise 2 hari cuti umum yg ada ni bagi kedah/perlis…so rayanya hari selasa..isnin after working hours tu kami balik Alor Setar umah mama, then the next morning which was pagi raya after solat sunat kami balik ke SP umah mak…syukur sbb kami melawan arus dari utara ke selatan..so x berjumpa jem la…balik beraya di umah mak since adik aku anna balik beraya tahun ni dan katanya nak buat mkn2…balik2 aku tgk adik aku buat sebelanga BESAQ mushroom soup..mak oii…

Aku: hang jemput sapa mai mkn2 harini

adik aku: tadak sapa pun

aku: bistu awat hang buat sebelanga mushroom soup tu

adik aku: aku x reti nak buat sukatan skit2 sbb aku masak slalu portion besaq..

aku: LOL …bistu ni depa (refer to 2 org adik lelaki dan sorang anak sedara) ni la nak kena telan pasni?

adik aku: yaaaaaaa

aku: matila..jenuh mkn..kembung perut!

1383854_10202223968220156_1336310666_n

gambar ni “curik” dari instagram husband aku 😛 credits to him

mak aku plak buat bihun sup..mkn dengan sup tulang yg mmg jadi fav aku ngn along. kalau tokwan ada..sup tulang ni pun akan jadi fav dia… abis mkn sampai terlena semua akibat kekenyang bihun sup dan ketupat…lepas bgn dari tidor dan mengerjakan kewajipan apa yg patut kami gerak balik Penang dengan mama utk beraya dengan tok sana plak…cadangnya along nak bawak balik motornya balik ke perlis..so aku akan drive kete..mama akan pegang faqeh.. dr kepala batas penang kami gerak balik ke  perlis around 5.30 petang..

1375058_10202225872147753_1759081696_n

tgk tu..sempat lagi amik gambar masa tgh bermotor..apa nih…dont sms and ride..

kami sampai ke perlis lewat 10 minit dr along…iaitu pukul 7.30 malam…tu pun aku sempat berjimba kejap di tesco stargate sbb nak beli kertas minyak kat mama tapi tak jadi..so aku kuar dr tesco tgn kosong je lah..mama tido di perlis..the next day baru hantar mama balik lepas pegi jalan2 umah cik na kawan mama kat bukit kayu hitam..:D

okay last but not least aku nak buh gambaq raya haji aku tahun nih..

eba13be44ec9784822ce03df2702d503

tadaaaa..faqeh dah besaqqqq:D

Posted in general

abang @ Jelebu day 3

Assalamualaikum,

semalam dpt sms pukul 2.30 am, abang cakap baru abis program. harini masuk hari ke 3 abg kat Jelebu, before pergi haritu pun abg x cukup rehat..risaunya la takut2 BP naik…bgn pagi2 pukul 5, abis program pukul 2 pagi.. T_T.

“Ya Allah berikanlah kesihatan yang baik buat suamiku dan permudahkanlah urusannya sepanjang disana..”

fikir2 balik, untung jadi ibu mengandung..hehe..kalau time2 preggy nih pegi program camtu 99% confirm akan diberi excuse jadi tukang tengok..hihiih..

tapi takpe, jun percaya abang seronok boleh main puas2 kat sana , terjun parit la masuk sungai, redah utan, etc2..(x ble nak bayang…:p)

apa2 pun, Jun n baby tunggu abang balik kat rumah ya….jumpa lagi after 13th April…

love u much! muahhh!!!

silap2 haribulan abg balik jadi kurus camni balik..kekekekek :p

Posted in general

i were tagged

Name: JUNIZA BINTI ZAMRI
Sisters: 1
Brothers: 3
Shoe size: 7 and 8 (American Size) (8-10 Asian Size:p)
Height: 164cm tinggi la utk pompuan..huhu
Where do you live: Alor Setar,Kedah


Have you ever been on a plane: Yup!
Swam in the ocean: dalam sungai ade la
Fallen asleep at school: tak penah..budak nerd..huh?

Broken someone’s heart: ya..pernah…huhu
Fell off your chair: hehe..tak penah..betul tak tipu

Sat by the phone all night waiting for someone to call: Pernah…huhuhu
Saved e-mails: ..email clients:P
What is your room like: Macam Living Room..

What’s right beside you: Kotak screw driver bagai..
What is the last thing you ate: Sok raya..harini mkn rendang la pe lagik:P

Ever had…
Chicken pox: pernah…darjah 6 kot..tak hengat.
Sore throat: kalau tersalah mkn. dan tersilap cuaca.
Stitches: takde la plak
Broken nose: tak pernah jugak.

Do you Believe in love at first sight: ermm..percaya kot?:O sbb kalau Tuhan kata jadi..maka jadilah..hehe

Like picnics: suke!!!:D.

Who was/were…
The last person you danced with: classmate..masa darjah 2:P…
Last made you smile: him… )
You last yelled at: my students,..haha

Today did you…
Talk to someone you like: yes..:p
Kissed anyone: tak pun..

Get sick: yep..headache
Talk to an ex: ye..maybe? masuk kategori ex ke?
Miss someone: hmmm…tak rasa apa2 pun..huhu

Who do you really hate: diri sendiri bila stress yang tah ape2

Do you like your hand-writing: tak sukenyeee…:|

Are your toe nails painted: tak
Whose bed other than yours would you rather sleep in: sape nak jawab soklan ni?
What color shirt are you wearing now: Brownish green..
Are you a friendly person: yea kot:P

Do you have any pets: hamster & kuceng..kekura..kola..bear..
Do you sleep with the TV on: yes..especially bila duk hotel:|

What are you doing right now: ngadap pc la takkan mandi plak..huhu
Can you handle the truth: depends..kot?
Are you closer to your mother or father: aaa?
Do you eat healthy: hmm kadang2:P
Do you still have pictures of you & your ex: takde maknanye nak simpan..
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to: amik kunci keta..drift..penah buat last few months.
Are you loud or quiet most of the time: im loud:p
Are you confident: yes:P

5 things I was doing 10 years ago:
1. stay back kat sekolah..study…

2. gi lawan pidato.
3. jaga kelas bebudak masa cikgu2 meeting

4. jaga bebudak masa assembly
5. amik hadiah atas stage..huhu..skema betul life

5 things I would do if I were a billionaire:

1-biarlah rahsia
2- tak boleh bagitau

3-ade laa..hee

4- travel sane sini

5- dah ade duit,..buat je terus ape nak buat:P


5 of my bad habits:
1- malas
2-tangguh kerja
3- emo
4- keje ikut mood.

5- boros

5 places I’ve lived/living:
1- Kodiang

2- Yan
3- Alor Setar

4- KL

5- Perlis

Posted in general, Shizukana Studio, wedding photography

nota noti- still in the hectic life

salamzzzz… mari check to do list yang penting2:

1. balik mlm ni siapkan sume gamba yg kak Nor nak..email kakjay gambar utk print
2. sok ade kelas..tak bole monteng keje
3. gi amik gamba printing rabu [redframe or insaphoto]
4. khamis deliver kat kak Nor
5. jumaat bebudak present final & submit final product
6. jumaat malam off to KL
7. Sabtu Malam shoot dinner
8. Ahad pagi balik Kedah
9. 3hb (Rabu) invigilate exam
10. 4hb (Khamis) invigilate exam
11. 10hb(Rabu) jaga exam
11.5 15-19 MEETING CS WITH INDUSTRIES (sila inform KJ tak bole invigilate exam on 18th)
12. 18hb (khamis) jaga exam lagi

last week nye schedule:
13-16 – kursus video
17-21 – meeting cs @ genting
22 – shoot wedding Amy & Radzi: Beruas
23 – SHoot kekanak tadika