salam aidil adha tahun 2013

Assalamualaikummmmmmm..ade ke org yg baca blog aku ni untuk menjawab salam ..huhu..kalau ada..salam aidil adha bagi tahun 2013.:)

wish lbs

Tahun ni rasanya tahun kedua aku beraya..takda umah kodiang…xda tok..takda tokwan….tok takde tahun 2011 sebelum puasa…bulan 7..sehari sebelum puasa…tokwan ikut tok 6 bulan lepas tu…bulan 3 tahun 2012… sebulan sebelum faqeh lahir….

kadang2 aku nih rindu sgt2 jadi slalu terimbas2 sekejap2 aku rasa macam ada di rumah tok…duk bergolek2 atas katil..kadang2 aku rasa cam duk berdiri amik bau hujan dan bau pokok2 hijau keliling rumah…kadang2 aku rasa cam terdgr2 bunyi motor org lalu depan rumah…kadang2 terbayang2 tokwan tgh duduk2 rehat kat kerusi yang dia slalu duduk…kadang2 terasa macam sedang duduk2 dengan tok n tokwan petang2 kat kerusi di ruang tamu…

bila aku terjaga dan buka mata luas2 tahu lah yang aku ni hanya bermimpi disiang hari…itulah hakikat hidup kita yg pasti akan pergi…hanya al-fatihah dan doa boleh aku panjatkan rasa rindu pada org yg aku sayang…

soooo..berbalik pada citer raya korban tahun ni….both me and along x amik cuti…since his cuti pun dah xde..so kami mmg fully utilise 2 hari cuti umum yg ada ni bagi kedah/perlis…so rayanya hari selasa..isnin after working hours tu kami balik Alor Setar umah mama, then the next morning which was pagi raya after solat sunat kami balik ke SP umah mak…syukur sbb kami melawan arus dari utara ke selatan..so x berjumpa jem la…balik beraya di umah mak since adik aku anna balik beraya tahun ni dan katanya nak buat mkn2…balik2 aku tgk adik aku buat sebelanga BESAQ mushroom soup..mak oii…

Aku: hang jemput sapa mai mkn2 harini

adik aku: tadak sapa pun

aku: bistu awat hang buat sebelanga mushroom soup tu

adik aku: aku x reti nak buat sukatan skit2 sbb aku masak slalu portion besaq..

aku: LOL …bistu ni depa (refer to 2 org adik lelaki dan sorang anak sedara) ni la nak kena telan pasni?

adik aku: yaaaaaaa

aku: matila..jenuh mkn..kembung perut!

1383854_10202223968220156_1336310666_n

gambar ni “curik” dari instagram husband aku πŸ˜› credits to him

mak aku plak buat bihun sup..mkn dengan sup tulang yg mmg jadi fav aku ngn along. kalau tokwan ada..sup tulang ni pun akan jadi fav dia… abis mkn sampai terlena semua akibat kekenyang bihun sup dan ketupat…lepas bgn dari tidor dan mengerjakan kewajipan apa yg patut kami gerak balik Penang dengan mama utk beraya dengan tok sana plak…cadangnya along nak bawak balik motornya balik ke perlis..so aku akan drive kete..mama akan pegang faqeh.. dr kepala batas penang kami gerak balik keΒ  perlis around 5.30 petang..

1375058_10202225872147753_1759081696_n

tgk tu..sempat lagi amik gambar masa tgh bermotor..apa nih…dont sms and ride..

kami sampai ke perlis lewat 10 minit dr along…iaitu pukul 7.30 malam…tu pun aku sempat berjimba kejap di tesco stargate sbb nak beli kertas minyak kat mama tapi tak jadi..so aku kuar dr tesco tgn kosong je lah..mama tido di perlis..the next day baru hantar mama balik lepas pegi jalan2 umah cik na kawan mama kat bukit kayu hitam..:D

okay last but not least aku nak buh gambaq raya haji aku tahun nih..

eba13be44ec9784822ce03df2702d503

tadaaaa..faqeh dah besaqqqq:D

abang @ Jelebu day 3

Assalamualaikum,

semalam dpt sms pukul 2.30 am, abang cakap baru abis program. harini masuk hari ke 3 abg kat Jelebu, before pergi haritu pun abg x cukup rehat..risaunya la takut2 BP naik…bgn pagi2 pukul 5, abis program pukul 2 pagi.. T_T.

“Ya Allah berikanlah kesihatan yang baik buat suamiku dan permudahkanlah urusannya sepanjang disana..”

fikir2 balik, untung jadi ibu mengandung..hehe..kalau time2 preggy nih pegi program camtu 99% confirm akan diberi excuse jadi tukang tengok..hihiih..

tapi takpe, jun percaya abang seronok boleh main puas2 kat sana , terjun parit la masuk sungai, redah utan, etc2..(x ble nak bayang…:p)

apa2 pun, Jun n baby tunggu abang balik kat rumah ya….jumpa lagi after 13th April…

love u much! muahhh!!!

silap2 haribulan abg balik jadi kurus camni balik..kekekekek :p