Vitamin E shaklee

Assalamualaikum wbt..

images

sebagai pengguna Shaklee…meh nak share pengalaman kami menggunakan Vitamin E nih…sebelum nih saya sendiri guna selepas bersalin..padan la haritu glowww je  beberapa bulan lepas bersalin..

Untitlead-1 Untitled-1

 

skang ni husband pun kalut guna vit e ni tempek kat muka..buat mask katanya..

Untitled-1

cara nak buat mask guna vit E ni just tambah sikit ESP dengan air..pastu letakkan di muka..:)

..KEBAIKAN vit e ni, ianya adalah bersifat antioksidan yang melindungi tisu badan kita daripada rosak yang akibat bahan radikal bebas. Radikal bebas ni boleh merosakkan sel-sel tisu dan organ-organ kita yang membuatkan kulit kita jadi kusam, tak bermaya dan berkedut..uhuh..pendek kata:

1. nak mencegah penuaan,
2. nak hilangkan parut jerawat,
3. nak kurangkan jerawat,
4. nak bagi hilang eyebag
5. untuk alahan kulit,

6. untuk baik pulih luka dalaman
7. untuk kesuburan lelaki

NOTA kaki: VIT E NI HIGH DOSE, SO PREGNANT WOMEN TAK BOLEH AMIK VITAMIN E SHAKLEE NI..1 kapsul ada 400 IU. CARA MAKAN 1 BIJI SATU KALI SEHARI. PREGNANT WOMEN HANYA PERLUKAN 20-30 IU SAJA SEHARI..DAN KALAU KURANG VIT E NI JUGA BOLEH SEBABKAN BABY BERISIKO ASTHMA, KIRANYA VIT E MMG PERLU UNTUK PREGNANT WOMAN TAPI BUKAN UNTUK VITAMIN PRODUK KELUARAN SHAKLEE SBB DOSE NYA TINGGI OK? FAHAM KAN?:D

1 botol vitamin E shaklee ni ada 120 biji, tahan 4 bulan.Price ialah RM149 untuk Semenanjung Malaysia ya. postage add rm10 🙂

home made sushi

Assalam..husband kena os kat sp for 3 days…on friday kami balik as..ada pulak sil yang tgh bercuti teringin nak buat sushi tapi tak terbuat berminggu2 dah…so alang2 aku pegi beli barang kat pacific..aku grab skali seaweed..balik tu ajak sil n mil buat sushi..xyah beli di tesco dah…

image
bahan2 sushi

image

sushi mat tak bawak ada di perlis…so what we do is replace using hard paper..huhu..:p

image

tada…our sushi is topping with sambal sotong and minced fried chicken…dont forget the cucumber..heehe

image
nyummehhhh!

image
my mil punya master piece..hehe

image
close up…

image
nom nom nom

image
here is for abg…bento kura2..tapi jun dah mkn la..heee

image
last but not least is mil posing with her sushi bento
image
and my sil with the sushi..:)

image
elok2 je usai buat sushi…faqeh pun terjaga dr tido..

ayam teriyaki

oh..harini masak ayam teriyaki dan panggang atas grill yang baru dibeli..hikhik..

image

cara nak buat mudah ja..perap ayam dgn bhn2 ni
1. halia dikisar
2.bawang putih n red onion also dikisar
3. madu
4.garam n gula
5.kicap n sos
6. minyak zaitun

perap 4 few hours…then grill..jugak boleh gunakan bijan utk hiasan..hehe

image

epal kasturi asam boi

1) Epal – dipotong empat (4 biji)
2) Serbuk Asam Boi (2 sudu besar)
3) Asam Boi (4 biji)
4) Limau Kasturi – dipotong dua (2 biji)
5) Gula (1 sudu besar)
6) Air (2 liter)
7) Ais (sedikit)

Kisar hancur buah epal.

Apabila siap, toskan airnya.

Curahkan ke dalam bekas berlainan. Masukkan gula dan serbuk asam boi.

Perasakannya dengan curahan air limau dan kemudian masukkan ketulan asam boi. Kacau sebati.

Masukkan beberapa ketulan ais dan hidang.

cool punch

1) Ice cream soda (1 tin)
2) Strawberry soda (1 tin)
3) Daun pudina (sedikit)
4) Lemon (1/2 biji)
5) Ais (secukupnya)

Hancurkan daun pudina dan masukkan ke dalam jag berisi ais, curahkan strawberry soda, ice cream soda, dan kemudian perahkan jus lemon.

Kacau rata…