Politeknik

Morning frivolous joke

I’m not sure if the “frivolous” is the best word to describe but I had some “sarcastically” silly joke this morning in my office:p

Last week, I’ve been asking by one of my working mates to write  on the announcement board about her taking MC for a week  until 1st of May 2009, and this morning one of my supervisor came looking for me with A BIG QUESTION MARKS in her head;

Supervisor- Jun, what’s up with her taking MC until 30th May 2010??
Me- I have no idea, I wrote 1st May 2009 at the first place.
Supervisor- Seriously, it was wrote 30 may 2010 on it
Me- Ah…U should have known that we got Hantu Raya in this Office :))

Moral on the story – Sometimes they seriously have no other works to do lah 😛  *aku geleng kepala sambil sambung keje balik*

Advertisements
Politeknik

Being a teacher

dsc_0388

I think i start falling in love with education line EXCLUDED the “not-so-good” working enviroment in the office. You see, life surrounded with adorable pupils that keep calling your name whenever u meet them, and sometimes got note on your table from your students wrote “hello cik jun, how r u?  we all miss and love you…-from DDS & DDV” ohh..its totally make my heart melt..ahh this students..they just know how to make me smile ..:D

and again, when your previous student SMS and said “cik jun I’m going to study in MMU,datang la sambung master kat sini..boleh study sama-sama” ..i’m proud of u,fath! what is the best word to describe my feeling? been working here for less than a year, and now one of my student already get to go to university. i am speechless!

and one more thing that make my heart falling is this blog : http://successfulteaching.blogspot.com/ such a good and inspiring me for teaching and giving even more!

**Teaching through my point of view :  is sharing the knowledge and experience that give value to all of us.

Politeknik

Verbal Abuse

Source from: http://www.clickajob.co.uk/news/teachers-union-calls-for-crackdown-on-verbal-abuse-4499.html

Teachers’ working lives are being ruined by constant verbal abuse from pupils, a teaching organisation has claimed.

The largest union representing teachers and headteachers in the UK, the National Association of Schoolmasters Union of Women Teachers (NASUWT), said that pupils were constantly challenging teachers’ authority, refusing to obey school rules, making offensive remarks and swearing, and that this was having a considerable effect on teachers’ lives.

Backed by the Trades Union Congress (TUC), NASUWT is calling for a national register of physical and verbal assaults on workers to be created.

The subject is to be discussed at a regional conference for the organisation in the north-west of England this weekend.

NASUWT national executive member for the area John Rimmer said that verbal abuse was one of the most common reasons for teachers to leave their jobs.

He said: “Governing bodies have a legal duty to ensure the safety of employees in the workplace and to report criminal acts that take place at the school to the police… Zero tolerance to verbal abuse and threatening behaviour is the only way forward.”

—————————————————-

I have one question, what if the VERBAL ABUSE CAME FROM A LECTURER/TEACHER itself?

Politeknik

Thank you Allah

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah..harini aku kena cerap (evaluate) oleh En Din (Ketua Kursus) and
everything went smoothly, students bagi fully cooperation (Thank you Class! Thank you for listening) even though awal sebelum tu diorg bagi aku bad mood kejap..hahah..tapi lepas start je kelas semua participate in class..semua pun give opinion in English..u make me proud class!:D Pendek kate..teruskan rajin belajar, jangan main2…sape main2 sy denda ketuk ketampi nanti!:D

nih lagik sambungan artwork my students utk assignment product shoot aka assignment 2.:)
afiq

6

5

4

1

3 Continue reading “Thank you Allah”

Politeknik

Indoor shoot

img_0129Salam. Today, my photography class turn out like playing “masak-masak” with the daun pisang, lesung batu, spices, cake, milk, chocolates, macam2lah! haha..

Even thou I was quite kalut2 tapi still kami finish our class on time..heh (4 hours class including time went to kampung sebelah cari daun pisang:p)

to be continued- ade students dtg:p

fathin3

sambung2..dah abis meeting with students…ha so dlm bape belas org my students masing-masing ada subject matter sendiri..

malfil3

semua org enjoy walaupun kena kuarkan duit sendiri utk beli product n wht not…takpe..biar susah skang..tapi kita puas hati kemudian hari..:D

syira31

Product photography ni aku ajar student guna natural lighting saja without external flash..biar student explore cemana gambar dorang blurr bila tak cukup lighting:p so pandai2 la g cari lighting..ahaks! ade yg dr lab kuar g tepi tingkap..yg dr lab terus kuar ke tepi pintu…ke luar kelas..dan jugak pondok2 kat bawah kelas:p

faruz2

so..next assignment we gonna have..ermm..outdoor assignment plak..kuar shoot waterfall..benda2 yg bergerak2…nak explore shutter speed plak..:D So before midterm break student MESTI come out with one proposal dan get approval, masuk je sekolah pas cuti..start shoot terus.!

img_0144

And one thing before class dismiss, I  got this! dunno sape punya kerja masa aku tgh a lil bit bebel2, diorg g tulis and hehehe…its really made my day!

-Jun

general, Politeknik

HECTIC LIFE I LIVE IN

salam…
I’m feeling exhausted..this is not complaining but really i need a break!!U see with the hectic working life [classes/consultation/students] then, the so called short course and wht not that need me to attend in 5 days straight from Tuesday-Sunday hahahah..then the day after Sunday i will be off to AWANA GENTING HOTEL for Competency Standard + Industry Meeting for a week again..hahah[i’m cryin inside],Then again I only have 1 week[it’s actually 1 day cause i bet my students will be all the time busy with classes n study for exam]after meeting to finish up classes + student presentation + DDS2 final Project Submission + Assignment Assessment. and heck the week after that will be the grand grand grand final examination that obviously wrote on the list I’m one of the invigilator..hahaha..

Politeknik, travelling

Away

Assalamualaikum..

I’ll be off from blogging or any online updates for a week since i need to attend a meeting in Flamingo,KL. To all my students DO NOT BE SO “YEAY” when i’m not around. FINISH UP YOUR SKETCHES DEVELEPMONT (DDS2) . THE DATELINE IS ON MONDAY (Next Week). NO COMPROMISE AND NO EXCUSE WILL BE ACCEPTED FOR LATE SUBMISSION.

See ya guys!!! =D

general, Politeknik

student ke lecturer?

Assalamualaikum..
dah masuk bulan puasa ketiga aku bertapak kat politeknik nih dan 4 kali aku mengalami situasi yang hampir sama:

Situasi 1
Lokasi: DKU (dewan kuliah utama) dalam ramai2 students baru nak register subject sem baru.
tarikh: second day lapor diri
watak2: aku dan sorang pensyarah jabatan hospitality

Aku: Encik..bole saya tau Encik Din JRV kat mana?
(…aku dipandang atas bawah..)
Aku: Encik boleh sy tau Encik Din JRV kat mana eh?
Lecturer: Kamu nak buat apa cari dia???
(..gaya2 sorang lecturer marah sorang student)
Aku: Erk!! saya staff baru kat sini…
(dlm hati nak nangis dah..mata dah berair..sket lagi kalau aku lari balik..aku terus balik KL..bukan balik umah lagi dah:p)

Akhirnya…tanggal 25-29 ogos yang lalu aku terpilih utk g meeting conpetency standard..lecturer yang sangkakan aku student tu pun ade…dlm byk2 event..dia nampak aku..dia diam tak kata apa..malu kot..huhu..pengajaran nya…jgn menilai org lain dengan apa yang dipakai..dan bentuk muka..=p

Situasi 2
Lokasi: Admin Building
Tarikh: 7 ogos 2008 (slom cuti sem)
watak2: aku dan en azizan kot??:p

Aku : ….. (senyum pandang encik azizan??)
En Azizan: kamu nak pegi mana?
Aku : Saya nak balik JRV (Jabatan Rekabentuk dan komunikasi Visual)
En Azizan: Staff ke?
Aku: ya saya..kenape sy nampak macam student ke?
En Azizan: tak
Aku: macam lecturer?
En Azizan: pun tak..
AKu: erkkk (..garu kepala..)

cemana tu?? sungguh keje aku byk tak sempat nak g berkenalan ngn org2 admin n jabatan lain…diorg tak kenal aku..aku pun tak kenal sapa2..melainkan yg satu jabatan..huhu

Situasi 3
Lokasi: The Store,Kangar
tarikh: Semalam (10 september 2008)
watak2: aku dan tokey kedai

Aku: ….(tgh jalan kaki)
Tokey Kedai: alooo … u sekolah Syed Alwi ka?
AKu: …( dalam hati..”lerr..aku budak syed alwi? )

Situasi 4
Lokasi: Bilik Pn Hjh ZamZam (Timbalan Pengarah AKademik)
Tarikh: Tadi
watak2: TPA(timb pengarah akademik),AKu dan Kak Ida (SU TPA)

Aku: Assalamualaikum Hjh..saya juniza dr JRV
(TPA & SU TPA pandang aku..)
TPA: Waalaikumussalam…kamu JRV semester berapa?
Aku: aaa….saya staff baru JRV ( sambil sengih 😀 )
(TPA tergelak dengan SU TPA)
TPA: laaa saya ingatkan tadi student..ha masuk2..ok sy nak kamu buat nih..blablablablabla..
Aku: Okay
(aku pun buat la keje dlm bilik TPA)
TPA: Satgi kamu tolong pegi bilik EXAM suruh Intan(lect hospitality) buat ikut standard yg kamu buat..sat saya telefon dia
Aku: Ok
(Hajah angkat gagang telefon)
TPA: Heloo..Nurul..satgi sorang staff I akan masuk ofis EXAM..U jgn halau dia pulak..dia ni “cute2” macam student..I nak suruh dia jumpa dengan INTAN..satgi U ingat dia student pulak.
Aku : …….
SU TPA: Kamu umur berapa?
AKu : 24..
SU TPA : ha tu la ramai staff baru muda2 la nih..
AKu: Ok..(Sengih)

Ha…masuk nih 4 kali org confuse aku student atau lecturer..slom ni biasanya aku dress up biasa2 je..kalau aku sejuk aku pakai la baju sejuk biasa..ofismate kata aku nampak SEMPOI..macam student..

tapi bila aku pakai blazer plak..org ingat aku nih MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR (MPP) nih la yang jadi dlm bilik TPA..hahaha…TT

ALKISAH SEBELUM AKU KEJE KAT POLI ..masa keje kat MMU dulu pun junior2 aku ingat aku student…sume tak cam aku..tatau la apsal..antaranye TEKONG aka IKHWAN NAZRI..selambe berjalan depan..pandang tapi buat tatau dan tak tegur..apetah lagi nak senyum..sampaikan dah selisih tepi aku panggil “TEKONG” sambil mengadap ke depan jalan..(bugdet kalau silap org bole cover malu..haha since dia pun dress up macam  student..heee..) then baru dia alihkan muka..”laa kak jun? buat ape sini?”

Lagi sorang tak perasan aku..Edry aka DJ KISMIS..sampei ati kamu yer.. On air stau konti pun tak cam muka ke..:)) tapi dia tak cam dlm a few seconds je..pastu dia ckp “ehh? kak jun..watpe sini?”

so kesimpulannye..kena belajar jadi dewasa sket…:p

Politeknik

overload!!

Assalamualaikum..ergh!!feel breathless with bunches of works pending..not just that…yg duk ade pun tak abis lagi dpt plak keje tambahan..hehe..(jangan merungut!:p) anyway..meh tulih apa task kena buat..:p:

DDS2 Digital Imaging Class
1. Lecture Notes
2. Tutorial
3. Assignment Assessment
4. Assignment 3 Requirement
5. Quizzes

DDV1 & DDS1 Digital Photography Classes
1. Lecture Notes
2. Tutorial
3. Assignment Assessment
4. Assignment 3 Requirement

V3831 Visual Merchandising Class
1. pending lagik…adeih harini baru first class:p

Keje ofis plak yang nih:
URGENT: BUKU PLANNER DESIGN DUH!! [contact supplier for printing requirement]
1. Calendar Design
2. Yearly Book Design (Design buku tahunan next month kena ready to print) T_T
3. Convo shoot ptg satgi (sigh) <—jgn merungut!!!

Oh My God
Vocals: YUI

There is nothing like equality
I should have figured this out long ago

Can’t do the same things repeatedly
And no one’s going to guide me

In all of my new encounters
“Goodbye” just repeats
Without even a tear

Life is never definite
Marked only by little instances of brushing the shoulders

Oh My God
It’s absolutely unpredictable
Unable to be calculated

But I still possess hope in life
My thoughts will definitely be heard someday

Oh My God
It’s absolutely unpredictable
Crying at times
And laughing at times…

Ah Ah…

There isn’t anything like equality
Should have figured this out long ago

Can’t do the same things repeatedly
And no one’s about to enlighten me

In all of my new encounters
‘Goodbye’ simply replays
Without even a tear

Life is never definite
Marked only by little cases of brushing the shoulders

Oh My God
It’s absolutely unpredictable
Unable to be calculated

But I still possess hope in life
My thoughts will definitely be heard someday

Oh My God
It’s absolutely unpredictable
Crying at times
And laughing at times…

Ah Ah…