Advanced Joint Health Tablet

35915_440140709408487_72450683_n

√√ SANA SINI SENDI SAKIT? JANGAN TERKEJUT 5 HARI SAHAJA DAH HILANG SAKIT!!** Advanced Joint Health (AJH) merupakan supplemen untuk sendi yang terbaik di pasaran kerana bahan-bahan ekstrak di dalamnya semua sumber tumbuhan tetapi fungsi sangat MENYENGAT!! AJH mengandungi ekstrak boswellia yang sering digunakan pada zaman dahulu untuk merawat artitis dan juga sebagai anti radang, esktrak jagung untuk glukosamin yang meningkatkan kusyen dalam sendi dan memudahkan pergerakan sendi. Bebas dari chondroitin yang menggangu penyerapan glukosamin dan bebas dari bahan kimia yang boleh mengganggu system badan.
***************************************************
FUNGSI-FUNGSI ADVANCED JOINT HEALTH :
❃ Memelihara tisu penyambung yang sihat dengan tambahan
kuprum, zink, vitamin c dan manganese yang bertindak
membina kolagen.
❃ Meningkatkan keupayaan ‘kusyen’ dengan glukosamin
dari ekstrak boswellia , jadi anda bebas bergerak.
❃ Menambahkan kebolehan pergerakan tanpa rasa sakit
❃ Meningkatkan fleksibiliti sendi.
❃ Memperbaiki fungsi sesendi.
❃ Menyokong kesihatan sesendi untuk jangka masa panjang.
AJH JADI REBUTAN RAMAI.MENGAPA?
Seawal 5 hari pertama oleh kerana esktrak boswellia dan ekstrak jagung yang meningkatkan kada kusyen pada sesendi tubuh. Malah kajian klinikal menunjukkan bahawa 28% lebih cepat meningkatkan keselesaan pada sesendi dan 45% lebih berkesan meningkatkan keselesaan pada sesendi yang mengalami keradangan.

More info: 0125771905

Kisah menyusu aku dan alfalfa Shaklee

Assalamualaikum semua…

Harini meh nak citer sket pengalaman aku menggunakan shaklee untuk buat stok menyusu..honestly… awalnya mmg susu aku kurang sbb bermacam2 kekangan..akhirnya aku dan encik suami decide nak try Shaklee..ye bukan semua orang yang beruntung susu mmg gile banyak sampai tahap boleh bagi anak susuan semua…tapi bagi yang masalah macam aku boleh try untuk amik booster alfalfa ni ..kita berusaha ye.. ni meh nak tunjuk gambar2 masa tempoh aku buat stok EBM dulu..

Untitled-3

ni lah die susu perahan pertama selepas 1 bulan bersalin…haaaa..masa ni baru nak amik shaklee…sabar  dan doa tu penting pegi la tanya sapa pun yg menyusukan anak semua akan ckp hati kena happy…minum kena byk…doa kena rajin..dan USAHA pun perlu..dan sy usaha membanyakkan susu dengan shaklee diiringi dengan HAPPYKAN HATI..BANYAKKAN MINUM..DAN RAJINKAN DOA..

Untitled-5

ni masa ni down jugak la..mmg mencabar nak exclusive breastfeed nih.. penah kot ckp ngn husband…”kalau camni bila nak penuhh” then husband ckp..”saboooo saboooo..doaaa..doaaa..” hehe

Untitled-4

ni masa ni dah semangat sket…12mins pump dpt byk..banyak dr smlm…dan hari2 sebelumnya

Untitled-6

ni dah bertambah banyak…lepas guna alfalfa + ESP + vitalea + B Complex + Osto + Vit C

Untitled-2

hari berganti hari…2 hari baru dpt 6 oz…tapi susu makin pekat dah masa tu sbb dah mula amik ESP..baby pun cepat sket kenyang..

Untitled-7

ni dlm 14 mins dah mula cepat dari sebelum ni..

Untitled-8

Untitled-9

Untitled-1

dan ni akhirnya kat office pump 15 mins dah berjaya dpt skaligus 6 oz – 10oz … jadi ibu2 yang nak menyusu diluar sana…KENA SABO..DOA..USAHA…MINUM JANGAN LUPA! 3 liter sehari ye 🙂

nak BELI SET MENYUSU SHAKLEE?? WHatsapp saya..0125771905 jun (SHAKLEE ID:886047)

next sharing nak citer pasal experience kami guna mealshake plak tau..tungguuuu

ALFALFA SHAKLEE

330 BIJI (small size)
HARGA RUNCIT : RM53.75
HARGA ISTIMEWA: whatsapp saya 0125771905 [jun]

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk ‘LDL’ dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema – Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Vitamin E shaklee

Assalamualaikum wbt..

images

sebagai pengguna Shaklee…meh nak share pengalaman kami menggunakan Vitamin E nih…sebelum nih saya sendiri guna selepas bersalin..padan la haritu glowww je  beberapa bulan lepas bersalin..

Untitlead-1 Untitled-1

 

skang ni husband pun kalut guna vit e ni tempek kat muka..buat mask katanya..

Untitled-1

cara nak buat mask guna vit E ni just tambah sikit ESP dengan air..pastu letakkan di muka..:)

..KEBAIKAN vit e ni, ianya adalah bersifat antioksidan yang melindungi tisu badan kita daripada rosak yang akibat bahan radikal bebas. Radikal bebas ni boleh merosakkan sel-sel tisu dan organ-organ kita yang membuatkan kulit kita jadi kusam, tak bermaya dan berkedut..uhuh..pendek kata:

1. nak mencegah penuaan,
2. nak hilangkan parut jerawat,
3. nak kurangkan jerawat,
4. nak bagi hilang eyebag
5. untuk alahan kulit,

6. untuk baik pulih luka dalaman
7. untuk kesuburan lelaki

NOTA kaki: VIT E NI HIGH DOSE, SO PREGNANT WOMEN TAK BOLEH AMIK VITAMIN E SHAKLEE NI..1 kapsul ada 400 IU. CARA MAKAN 1 BIJI SATU KALI SEHARI. PREGNANT WOMEN HANYA PERLUKAN 20-30 IU SAJA SEHARI..DAN KALAU KURANG VIT E NI JUGA BOLEH SEBABKAN BABY BERISIKO ASTHMA, KIRANYA VIT E MMG PERLU UNTUK PREGNANT WOMAN TAPI BUKAN UNTUK VITAMIN PRODUK KELUARAN SHAKLEE SBB DOSE NYA TINGGI OK? FAHAM KAN?:D

1 botol vitamin E shaklee ni ada 120 biji, tahan 4 bulan.Price ialah RM149 untuk Semenanjung Malaysia ya. postage add rm10 🙂

OMEGA GUARD shaklee

1. Apakah itu OMEGA GUARD shaklee..

omega guard siapa perlu copy

Omega Guard Shaklee ini adalah merupakan MAKANAN TAMBAHAN yang kaya dengan MINYAK IKAN. Satu hidangan Omega Guard ini menyediakan sebanyak 100mg asid lemak omega 3 termasuk lah DHA dan EPA…

DHA dan EPA merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. DHA dan EPA ini dipercayai mampu mengurangkan penyakit seperti KERADANGAN, menggalakkan FUNGSI OTAK, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

2. Apakah fungsi DHA dan EPA terhadap tubuh badan kita

DHA berfungsi :-

dapat mencegah penyakit ASMA
mencegah penyakit kulit
Mengelakkan penyakit kanser payudara
Mengelakkan kanser prostat
Meningkatkan daya seksual
Mengelakkan migrain dan rasa kebas pada badan
SANGAT BAIK UNTUK PESAKIT JANTUNG

EPA berfungsi :-

Mencegah kanser
Dapat mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
Mencegah penyakit darah tinggi
Juga sangat baik untuk pesakit jantung
Menghindarkan STRESS..

3. Kepentingan Minyak Ikan Omega

Asid lemak boleh ditemui didalam ikan. Kajian telah membuktikan minyak ikan ini amat kaya dengan asid lemak omega-3. Asid lemak ini lah yang melindungi ikan laut dalam kerana ianya mempunyai takat beku yang rendah dan telah membantu memanaskan ikan ketika berada dilautan yang paling beku. Sekiranya ketiadaan lapisan lemak ini, ikan ikan tersebut boleh mati.

4. Kebaikkan Asid Lemak Omega-3

Asid lemak Omega-3 mempunyai kandungan kimia yang sangat sangat baik kerana :-

1. Ia berupaya menarik molekul oksigen dengan berkesan kerja mempunyai struktur yang unuk. Ini membolehka mengangkut bahan bahan seperti toksin ke atas permukaan kulit serta perkumuhan oleh usus, buah pinggang dan peparu.

2. Asid Lemak Omega-3 adalah sedikit beralkali. Ia berupaya menghasilkan ikatan lemak yang membolehkan berlakunya pergerakan sehala elektron, menyeberangi membran sel.

Shaklee dah terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Diulangi.. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure, diperbuat dengan begitu sempurna. Proses penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat didalam ikan.

jom dapatkan Omega Guard Shaklee untuk kegunaan keluarga kita semua..