makan malam

harini aku beli 5 bungkus nasi lemak,1 bungkus pasembor, 3 bungkus laksa beras dengan 2 bungkus jeli kelapa dengan niat kasi kat tuk laksa beras beda buat mkn malam,the rest bawak balik umah alor star beda ‘nangoi2’ kat umah tu.

tup2 tak jadi balik sbb mak kata as ujan lebat ngn guruh kilat. so turn out 2 bungkus nasik kasi kat cu beda bukak posa dia.

tuk kata pagi2 tadi tukwan bgn terus rebus telur ayam then masak nasik terus pi ‘nat senayan’ sbb nak beli laksa.balik tgn kosong tapi sbb orang laksa bayang pun tak nampak. masa mkn tukwan kata telur ayam tu mmg jodoh dengan laksa jugak sbb aku beli laksa ptg nih. 2 3 kali jugak tukwan ulang ayat yg sama. (skan tukwan tgh solat isya).

laksa yg aku beli tu mmg byk.harga RM3 sebungkus tapi puas hati aku tgk tukwan mkn sbb telur dia taruk satu biji, kuah pun pekat.

kesimpulannya, harini aku buat tukwan happy dan tuk pun hepi sbb aku balik tido umah kodiang mlm ni.alhamdulillah..tadak apa yang lebih baik selain dr tgk tuk ngn tukwan senyummmm lebarr gembira:D

al kisah kawaq

Salam,

penah dengaq kawaq dak? tau dak apa tu kawaq? kawaq tu bahasa kedah yang bermaksud penyangak atau pencuri..huuu..alkisah sehari sebelum my engagement day aku masih di kodiang. kemas umah, siapkan keje2 sume before balik ke alor setar dan sambung buat engagement preparation.

seharian keje dah penat, aku tidoq awai la mlm tu..dlm kol 9.30 camtu dah masuk kelambu..sama la tuk ngn wan.

sedaq2 tgh mlm tu pakcik jiran aku panggey. masa tu aku tgk dah pukul 12.36 minit pagi dah. dia kata “sapa duk bukak pintu umah dengaq bunyi pintu”. aku ngn tuk tak dengaq apa pun kayu jatuh ka pintu kena kopak ka..pakcik jiran kata ada kawaq nak masuk umah…tapi tuk ngn aku smabung lena sampai esok pagi dengan doa Tuhan melindungi kami semua.

The next morning tuk jalan2 keliling umah tadak pulak apa kayu atau benda2 lain yg nampak pelik keliling umah. sebelum aku balik petang tu…aku cari ridsect..tapi dah tinggai saki baki ja isi dlm pun. aku bagi kat tuk..aku kata ..aku nak balik aloq staq dah..kalau kawaq masuk malam ni..semboq muka kawaq tu dengan ridsect nih…

alhamdulillah tadak apa jadi kat umah aku sampai harini,,tapi cu aku dtg cerita malam kawaq tu tak dpt masuk umah kami dia pi masuk kedai kat kampung mana tah ngn umah mak cik nab majid. hoohoh..

so petang smlm aku pi pasar raya di kodiang, beli garam dan tidak dilupakan RIDSECT baru…kalau kawaq masuk..nanti aku try semboq muka dia ngn ridsect baru ni 🙂 sekian..

Happy Happy!

Happy Belated Birthday Kak Wan! 😀 (her birthday was on 30th july) :p

Here’s my to do list:
1. Assignment Requirements
2. Template Annual Report
3. MEMO Annual Report (Collecting Content)
4. GDL/Photo Studio/Cameras
5. FRP

EVENT:
5-9 August = Makassar, Indonesia
6 August = present Web design to JPPKK (doc)
15 August = Saturday morning PTPTN @ DKU
16 AUgust= Lighting Class @ Sungai Petani

GEt ready:
MCing Graduation Day
PS Graduation Day

Students Trip
Jamboree Lumba Basikal (to be confirm

AWAY AGAIN in October 7-11 October to Brunei